Donald Trump nereden ev aldı?

ABD’de Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, “gayrimenkul kralı” olarak da biliniyor. Trump’ın listesi hayli uzun olan gayrimenkul yatırımlarına bir yenisinin eklendiğine dair bir bilgi, Sabah gazetesinin köşe yazarlarından Pelin Kaya’dan geldi.

 

Amerika’da ev alacaklara Miami daveti!

 

Saint Martin’de lüks ev

Sabah gazetesi köşe yazarı Pelin Kaya’nın, 5 Haziran 2016 tarihinde yayımlanan “Yeni trend ST. Martin” başlıklı yazısında şu satırlar yer aldı:

“Amerikan başkanlığına oynayan Donald Trump adada 19 milyon dolara devasa bir ev almış. Trump ara sıra, Le Chateau des Palmiers adını verdiği evinde kalmaya geliyormuş ama evi, çoğunlukla adada lüks bir tatil yaşamak isteyenlere kiraya veriyormuş.”

Saint Martin, Kuzey Atlantik Okyanusu’nda Karayip Denizi’nin kuzeydoğusunda bulunuyor. Bir başka deyişle, Karayipler’in 7 bin adasından biri…

 

Kaynak: http://blog.zingat.com/donald-trump-nereden-ev-aldi/

Türklerin ev aldığı ilk 5 ülke

Türkiye’de yabancı yatırımcıların gayrimenkule gösterdiği ilgi konuşulurken, Türkler ise konut alımında yurtdışına yöneldi. Bu yılın ilk sekiz ayında yabancıların ülkemizde satın aldığı 14 bin 424 konuta karşılık, Türkler sadece beş ülkede 4 bin 100 gayrimenkulün sahibi oldu. Peki, Türkler gayrimenkulde hangi 5 ülkeyi tercih etti?

 

Amerika Birleşik Devletleri

Türkler bu yıl ABD’de 1.400 ev satın aldı. Texas, 900 konutla en çok ilgi gören eyalet oldu. Kira geliri olarak New York Manhattan’da 3 milyon liraya satın alınan gayrimenkulden aylık 18 bin lira, Harlem’de 600 bin liralık bir evden 4 bin 500 lira kira geliri sağlanabiliyor. ABD’de vatandaşlık için şart koşulan yatırım miktarı 3 milyon TL (1 milyon dolar).

 

İngiltere

Türklerin en çok ilgi gösterdiği bir diğer ülke İngiltere. Başkent Londra ise 1.100 konut sahipliğiyle ilk tercih. Londra’da 2 milyon liraya alınan bir apartman dairesi aylık 13 bin lira, Yorkshire’den 800 bin liraya sahip olunabilen bir daire 2 bin 900 lira kira getirisi sağlıyor. İngiltere’de vatandaşlık elde etmek için gözden çıkarmak gereken miktar en az 4 milyon 500 bin lirayı buluyor.

 

Yunanistan

Bu yılın ilk sekiz ayında Türklerin 850 ev satın aldığı Yunanistan’da öne çıkan yerler Atina ve Mikonos Adası. Atina’da daire fiyatları ortalama 166 bin lira. Yeni yapılmış bir daire 350 bin liraya satılırken, kira getirisi ise aylık 1.500 liraya denk geliyor. Türklerin Yunanistan’daki bir diğer ilgi noktası olan Mikonos Adası’nda villalar öne çıkıyor. Villa fiyatları ortalama 1 milyon 500 bin lira. Yunanistan’da vatandaşlık için gereken yatırım miktarı ise en az 1 milyon lira.

 

İspanya

Türkler İspanya’da sadece bu yıl, Eylül ayına kadar 400 civarında gayrimenkul satın aldı. İspanya’da konut fiyatları 100 bin lirayla 6 milyon 500 bin lira arasında değişiyor. Barcelona ve Madrid gibi şehirlerde 650 bin liraya satın alınan bir evin kira geliri aylık 4 bin lirayı buluyor. İspanya’da gayrimenkul sahibi olanlar uzun süreli oturum izninin yanı sıra Avrupa’da serbest dolaşım hakkına kavuşuyor.

 

Fransa

Fransa’da bu yıl Ocak-Eylül ayları arasında Türklerin satın aldığı konut sayısı 350 civarında. Paris’te bir stüdyo daire 800 bin lira, lüks 2+1 konutlar 3 milyon 500 bin lira değerinde. Stüdyo daireden aylık 6 bin 500 lira kira geliri sağlanıyor. Fransa’da vatandaşlık için beş yıl oturma şartı aranıyor. 


Türkler neden yurtdışında gayrimenkul satın alıyor?

Realty-Türkiye kurucusu Fatih Elibol, ortaya çıkan bu rakamlarla ilgili değerlendirmesini şu sözlerle ifade etti: “Yabancı ülkelerden konut edinen Türklerin sayısı her geçen gün artıyor. Türklerin yurtdışında gayrimenkul edinmesinde öncelikli olarak yüksek kira geliri ve vatandaşlığa giden ilk adım olarak düşünülmesi geliyor.”

Kaynak: http://blog.zingat.com/turklerin-ev-aldigi-ilk-5-ulke/

Amerika’da ev alanlar “Miami” diyor!

Yurtdışında ev alma trendi hız kesmeden sürüyor. Türkiye’de yabancıların gayrimenkul yatırımı konuşulurken, Türkler yurtdışında konut sahibi olmaya devam ediyor. Ev alana oturma izni veren 12 ülke arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ise Türklerin yurtdışı yatırımında ilk tercihleri arasında.

 

Miami, Türklerin emlak yatırımda gözdesi

Özellikle son iki yılda ABD’de özellikle New York ve Kaliforniya’dan konut satın alan Türk yatırımcılar ile ilgili değerlendirme Keller Williams’tan geldi. Birçok dünya yatırımcısının güvenli yatırım yeri olarak New York’u seçtiğini belirten Keller Williams New York City’nin Türk asıllı gayrimenkul danışmanlarından Aylin Coleri şunları söyledi:

“Son beş yılda Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık şehri New York’a yapılan emlak yatırımları giderek artıyor. Wealth Report’un yaptığı değerlendirmeye göre New York 2050’lerde bile yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecek. Son iki yıldır yeni projelerin geliştirilmesiyle yatırımcı ülkelerin Miami başta olmak üzere Florida’ya ilgisi oldukça yüksek. Ulusal Emlak Komisyoncuları Birliği’nin ve Wall St. Journal’ın açıkladığı son rapora göre ABD’deki yabancı yatırımları yüzde 35 arttı.”

 

Evler Miami’de 400 bin, Kaliforniya’da 350 bin dolar

Miami’de yükselen yeni projelerin diğer eyaletlere göre en az yarı fiyatına satışa sunulduğuna değinen Aylin Coleri, “Yaklaşık 100 bin Türk’ün yaşadığı şehirde lokasyona göre değişiklik göstermekle birlikte 100 metrekarelik bir evi 400 bin dolara bulmak mümkün.” yorumunu yaptı. Özellikle çocuklarını güvenle yetiştirmek isteyen Türk ailelerinse Kaliforniya’ya yöneldiğini belirten Coleri, Kaliforniya’nın iç kesimlerinde şehre yaklaşık bir saat uzaklıktaki yerlerde 350 bin dolardan başlayan fiyatlara ev bulmanın mümkün olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: http://blog.zingat.com/amerikada-ev-alanlar-miami-diyor/

Türkler Avrupa’da kaç konutun sahibi?

Ülkemizde yurtdışında gayrimenkul yatırımı günden güne artıyor. Türklerin ev aldığı ilk 5 ülkenin 4’ü Avrupa’dan… 

Peki Avrupa’da yaşayan Türkler gayrimenkulde tercihlerini neden Avrupa ülkelerinden yana kullanıyor? Türklerin ev sahibi olduğu ülkeler hangileri? Türkler hangi Avrupa ülkesinde, kaç konut aldı?

 

Yurtdışında konut almak…

40 yıldır Türklere yurtdışında gayrimenkul danışmanlığı ve konut satışı yapan Nova Group Holding CEO’su Müjdat Güler, Türklerin yurtdışında konut alımını ele alan araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Güler, Türklerin Almanya’da satın aldığı konut sayısının 2 milyona yaklaştığını belirtti.

“Almanya’da yaşayan Türkler konut alırken önce iş yerlerine ve çocuklarının okullarına yakınlığına bakıyor.” diyen Müjdat Güler, “Çıkan kredi, ödeyebilecekleri peşinat ve taksite bakarak ev alıyorlar. Yurtdışında yaşayan Türkler çok bilinçli hareket ediyor, ihtiyaçlarının dışına çıkmıyor” yorumunu yaptı.

Türkler Almanya’da yaklaşık 2 milyon evin sahibi 

Avrupa’da yaşayan Türkler, gayrimenkul yatırımında yine Avrupa şehirlerine yöneliyor. İşte Türklerin ülke ülke Avrupa’da sahip olduğu konut sayıları

Almanya’da Türklerin konut alımları 1985 yılıyla birlikte artış gösterdi. 2015 yılı sonu itibariyle Türklerin Almanya’da sahip olduğu toplam konut sayısı 1 milyon 800 bine ulaştı. Almanya’da yaşayan Türklerin yüzde 45’i yine Almanya’da ev alıyor. Almanya’da Türklerin en çok ev aldığı şehir Berlin. Almanya’yı 120 bin konut alımıyla Fransa takip ediyor. Yurtdışında yaşayan Türklerin İsviçre, Belçika ve Hollanda’da satın aldığı konut sayısı ise 150 bin. İsveç’te 10 bin konut alan Türkler, Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 75 bin evin sahibi.

Kaynak: http://blog.zingat.com/turkler-avrupada-kac-konutun-sahibi/

Hangi ülkede ev almak daha kolay?

Yurtdışında konut sahibi olmak isteyenler için “hangi ülke?” sorusuna yanıt bulmak önemlidir. Herkesin ülke seçiminde özel tercihleri olabilir; kira getirisinin yüksekliği, vatandaşlık hakkını verme koşulları ya da uygun fiyat gibi birçok neden sayılabilir. 

 

Nasıl hesaplandı?

Numbeo isimli internet sitesi, yurtdışında konut sahibi olmak isteyenler için 2015 yılında ev almanın en kolay olduğu ülkelerin listesini açıkladı. Dünyada konut sahibi olmanın en kolay olduğu ilk 10 ülkeyi sıralamadan, sonuçları etkileyen araştırmadaki kriteri ve yöntemi açıklayalım:

Araştırmada, her ülke için biri şehir merkezinde biri şehir dışında bulunan 90 metrekarelik evlerin satış fiyatları ve ülke ülke satın alma gücüne göre yıllık milli gelir rakamı ele alındı. Bu veriler oranlanarak, her ülkede yaşayan bireylerin gelirlerine göre  konut alabilme endeksi hesaplandı.


 

İşte ev almanın en kolay olduğu ilk 10 ülke


Kaynak: http://blog.zingat.com/hangi-ulkede-ev-almak-daha-kolay/