Üreterit

BELİRTİLERİ:

Sık idrara çıkma:
idrara çıkarken sancı duyma;
idrarda cerahat;
Akıntı (erkeklerde).

Hiçbir zaman uretriti ihmal etmeyin. Çok tehlikelidir çünkü belirtileri tedavisiz kaybolabilir. Vakaların çoğu cinsel ilişki ile geçer onun için partnerlere (eşlere) durumu bildirmek gerekir. Tedavi edilmediği zaman bel soğukluğu ve chlamydia mikropları sorunlar doğurur. Bunlar pelvisin iltihaplanması uretranın tıkanması kısırlık artrit menenjit ve kalbin iltihaplanmasıdır.

TEDAVİ

Tedavi sebebe göre yapılır. Chlamydia enfeksiyonu için 7 gün ağızdan Tetracycline gibi bir antibiyotik alınır. Bel soğukluğunun neden olduğu uretrit vakalarında penisilin kullanılır. Gonore (bel soğukluğu) arada sırada penisiline karşı direnir ve gerekli laboratuvar testleri yapıldıktan sonra değişik bir ilaçla tedavi yapılır. Diğer bakteriye bağlı enfeksiyonlar için de antibiyotik verilir.

Üreterin bu inflamasyonu genelde ascendan idrar yolu infeksiyonuna bağlıdır.
Neden olan mikroorganizmalar sistitdeki ile aynıdır.

Patogenez:

Çoğu vakada; alt idrar yolu infeksiyonu üretra ve mesaneye lokalize kalır. Bazen; organiz­malar üreterden yukarı doğru ilerler ve pelvi kalisiyal sisteme ulaşır. Böylece akut bakteriyel sistit; ascen­dan üreterit ve pyelit’e ilerler, (renal pelvis ve kalikslerin inflamasoynu).

Komplikasyonlar: Organizmalar renal parankime geçip akut pyelonefrit oluşturabilirler