TOKİ bütün çalışmalarında Türk Lirası kullanıyor

“Hiçbir işimizi döviz ile yapmıyoruz. Yüzde yüz milliyiz.” diyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ konut üretiminin en yüksek rakama 2016 yılında ulaştığına dikkat çekti.

 

TOKİ, Türk Lirası kullanıyor
TOKİ Başkanı Turan, İdarenin bütün çalışmalarında Türk Lirası kullandığını belirterek, “Yüzde yüz milliyiz. TOKİ dün ve bugün olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımıza ümit olmaya devam edecektir.” dedi.

 

 

TOKİ konut üretiminde rekor yılı 2016

TOKİ’nin son 13 yılının en yüksek konut üretimini yaptığı yılın 2016 olduğunu ifade eden Başkan Turan, bu yıl 64 bin 200 sosyal konut üretimini tamamlayacaklarını ifade etti:

“TOKİ, 1984 yılında kurulmasına rağmen 2003’e kadar 43 bin konut üretebildi. İdaremizin yükselişe geçtiği yıl, 2003 yılıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemde Toplu Konut İdaresi, Başbakanlığa bağlandı. Böylelikle 2003 yılından başlayan süreçle beraber 2003-2016 yılları arasında 754 bin konut ürettik. 1984-2003 yılları arasında 43 bin konut üreten bir İdareden, 2003-2016 yılları arasında 754 bin konut üreten İdare olduk. 2016 yılını 64 bin konut ile tamamlıyoruz. Bu, şu demektir, 19 yılda 43 bin konut üreten bir idareden sadece 2016 yılında 64 bin konut üreten bir İdare olduk. Bu yıl yaptığımız 64 bin 200 konutun 1.300’ü hariç tümü sosyal konuttur.”

 

 

TOKİ’nin 2017 hedefi 65 bin sosyal konut

• TOKİ’nin toplam iş gücü içerisinde konut inşası yüzde 50’lik bir oranı kapsıyor.

• 2016 yılında 64 bin 200 konut üretti.

• Bu yıl üretilen 64 bin konutun 14 bini, evi olmayan emekli vatandaşlara verildi.

• 2017 yılında 65 bin sosyal konut inşa edilmesi hedefleniyor.

• 2016-2019 yılları arasında 250 bin konut inşa edecek. Ana amaç, 2023 yılına gelindiğinde 500 bin konut üretmiş olmak ve Türkiye’de yaşayan 6 milyon vatandaşın TOKİ’nin yaptığı konutlarda yaşıyor olması.
“TOKİ olarak yaptığımız bütün konutları satıyoruz”

TOKİ Başkanı, stok olarak en fazla bin konutun bulunduğunu da belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Biz yaptığımız bütün konutları satıyoruz. Bu yıl da yaptığımız bütün konutları sattık. Hatta birçok vilayette piyasaya bin konut arz ediyorsak, 10 bin başvuru alıyoruz. Arz ettiğimiz konutun 5-10, hatta 50 katı müracaat alıyoruz. Dolayısıyla, yaptığımız konutlardan çok daha fazla talep geliyor.”

Kaynak: http://blog.zingat.com/toki-butun-calismalarinda-turk-lirasi-kullaniyor/

TOKİ taksitleri internetten nasıl takip edilir?

TOKİ’den taksitle konut veya iş yeri sahibi olanlar ödemelerini internet üzerinden takip edebiliyor. TOKİ’nin Online Taksit Sorgulama sistemine nasıl ulaşılır? Taksit ödemeleri ve güncel borç bakiyeleri nasıl takip edilir?

Online ödeme takibi

TOKİ’den konut ya da iş yeri sahibi olanlar taksitlerini ve ödemelerini TOKİ’nin Online Taksit Sorgulama sistemine http://taksit.toki.gov.tr adresinden öğrenebilir. Sisteme TOKİ’nin www.toki.gov.tr adresinin sağ üst köşesinde bulunan linkten de kolaylıkla ulaşılabiliyor.

İlgili web sitesine sorgulama yapmak için T.C. kimlik numarası veya vergi numarası ile SMS şifresi girişi gerekiyor. Sorgulama, Halkbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla satışı gerçekleştirilen konutlar için yapılabiliyor. TOKİ’nin online taksit sorgulaması ekranında proje adı, vatandaşın borçlu bulunduğu banka, sözleşme tarihi, sözleşme tutarı, ödenen taksitlerin toplamı, ödenen taksit sayısı ve ödenmemiş taksit sayısı gibi veriler yer alıyor.

“TOKİ taksitleri internet üzerinden görülebilecek”

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, “Bu sistemle idare olarak e-Devlet hizmetleri içerisinde hizmet sunmayı ve vatandaşlarımızın İdaremize veya bankalara başvurmadan internet üzerinden TOKİ’ye ödemeleri konusunda bilgi sahibi olabilecekleri bir ortam oluşturmayı hedeflemekteyiz. Vatandaşlarımız TOKİ’ye ve ilgili bankalara başvurmadan, ödemelerini idaremizin web sayfasından güncel bir şekilde görebilecek.” dedi.

Kaynak: http://blog.zingat.com/toki-taksitleri-internetten-nasil-takip-edilir/