Cennet Ne Demek? Cennet Nedir?

Arapça kökenli bir kelime olan cennet, dini inanışlara göre, insanların iyilik ve kötülüklere, ibadetlerine bakılarak gidebilecekleri, gitmek istedikleri yer. Kuran’ı- Kerimde cennet hakkında geçenler ise; ‘Cennet, sonsuz huzur ve refah olarak bilinir. Cennette acıkmak ve susamak yoktur. Bahçeler ve üzüm bağları vardır. Orada korkmak üzülmek yok, sevinmek var. Orada ne yakıcı sıcak görülür, ne dondurucu soğuk. Yiyecek ve içecekler Altın tepsi ve kadehlerle sunulur. Cennete ilk girecek zümrenin yüzleri ayın on dördüncü gecesindeki sureti gibi parlaktır. Onların ardı sıra girecek olanlar ise, semadaki en keskin ışıklı büyük yıldızın parlaklığı üzeredirler. Sonra cennetlikler bunların ardından birçok menziller ve derecelerdir. Onlar cennette bevl etmezler, pislik ve dışkı çıkarmazlar, sümkürmezler, tükürmezler. Onların cennetteki tarakları altındır, terleri misktir, buhurdanlıklarının udu Hind ududur. Onların her biri için iki zevce vardır ve zevceleri Huru’l-İyn’dir. Bunlardan her birinin kemiğinin iliği letafetinden dolayı etinin üstünden görünür. Onların ahlakı bir tek adamın ahlakı üzeredir, vücutları da ataları Âdem’in uzunluğu üzeredir ki, o altmış ziradır yaklaşık otuz metre. Cennetlikler arasında ihtilaf ve düşmanlık yoktur. Onlar sabah ve akşam Allah’ı tesbih ederler buyurdu.’

  • Bayan ismi.

Ahilik Ne Demek? Ahilik Nedir?

Kökeni Türkçe olan Ahi sözcüğü Arapçada kardeşim anlamına gelmektedir. Eski dilde ise yakınlık, dost, iyilik, cömertlik,yiğit anlamları taşımaktadır. Bununla birlikte “ahilik” ocağında bulunan kişi anlamını ifade etmektedir.

  • Selçuklu ve Osmanlı döneminde Anadolu’da yaşayan insanların ticaret, sanat ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında geliştirilmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden üstünde durulmayı hedefleyen, çalışma yaşamını iyi insan kurallarına dahil ederek toparlayan bir topluluk. Kendi kuralları mevcuttur. Kurucusu; Ahi Evran. Kurulduğu yerler ise Kırşehir, Ankara, Bileciktir.

Angel Ne Demek? Angel Nedir?

İngilizce kökenli angel kelimesi Türkçede melek, iyilik meleği, sponsor gibi anlamlara karşılık gelir. Melek, tanrı ile insan arasında ki iletişimi sağladığına inanılan nurdan bir varlıktır. İnanışa göre meleklerin cinsiyeti de yoktur. En bilinen melekler; Azrail, Cebrail, Mikail ve İsrafil’dir. Meleklerin iradeleri yoktur. Sadece tanrının buyruklarını yerine getirirler. Şeytanın da bir melek olduğu ve insanı kıskandığı için tanrının buyruğuna yerine getirmediği bu yüzden cennetten kovulduğu, tanrı tarafından lanetlendiğine inanılır.

  • Melek kelimesi yumuşak, iyi manalarında kişilik belirtmek için de kullanılır. (bkz; melek gibi insan)
  • Bir parfüm markası.
  • Sarah Mclachlan’a ait bir şarkı.