Hosting Ne Demek? Hosting Nedir?

Hosting ne demek? Hosting nedir?

İngilizce kökenli hosting kelimesi Türkçede barındırma, saklama, bulundurma gibi anlamlara karşılık gelir. Bu kelimeye en çok rastlayacağınız alan İnternettir. İnternet sayfalarının 24 saat ulaşımını sağlayabilmek için İnternetin sürekli kullanımda olduğu bir kaynak tarafından sayfanın açık tutulması gerekir. Bu alanda çalışmalar yapan hosting şirketleri vardır. İnternet sitesi sahipleri hosting şirketlerine başvurarak sayfalarını 24 saat görünür kılmak için aylık veya yıllık bir ücret karşılığında hosting hizmeti satın alırlar. Hosting işiyle uğraşan şirketler hizmet kalitesi olarak birbirinden ayrılmaktadır. Bu hizmet kalitesini belirleyen ana unsurlar şirketin sağladığı hız, sayfanıza verilecek olan alan ve desteklediği programlar şeklinde sıralanabilir. Bu unsurlar hosting hizmeti yaptırırken dikkat edilmesi gereken hususlardır.

Hadis Ne Demek? Hadis Nedir?

Hadis ne demek? Hadis nedir?

Arapça kökenli hadis kelimesi Peygamberin söylediği sözlerin ve davranışlarının bütünüdür. Bu söz ve davranışlar hadis-i şerif adı verilen kitaplarda toplanır. Hadislere uymak peygamberin yolunda gitmek anlamına gelir. Müslümanlık da hadislere uymak çok büyük önem taşır. Hadislere uyan kişi iyi kişi olarak nitelendirilir. Hadis-i şerifler Kuran-ı Kerimden sonra Müslümanların kendilerine kaynak edindikleri bir hazinedir. Bu hadisler din bilginleri ve alimleri tarafından yorumlanır. Burada ki yorumlarda bazı farklılıklar ortaya çıkabilir. Bu farklılıklar Müslümanlık içerisinde tarikat ve cemaat farklılıklarına yol açabilir. Örneğin; Hanefilik mezhebiyle Caferilik mezhebinin hadis-i şerifleri yorumlayışları kimi yerlerde farklıdır. Bu konuda en büyük tartışmalardan biri de kadına dokunulduğunda abdestin bozulup bozulmadığıdır. Kimi islam topluluklarında kadına dokunmanın abdesti bozduğuna inanılırken kimi islami topluluklarda ise bu reddedilir. Bu tartışma bir gün Peygamberin bir kadına dokunduğu için yeniden abdest aldığına dayandırılır. Bu görüşün karşıtları ise Muhammedin bir yeri kanıyordu ve o yüzden yeniden abdest aldı, derler.

Kaynak Ne Demek? Kaynak Nedir?

Demirden cisimleri birbirine eklemlendirmek için gerçekleştirilen eylemdir. Kaynak yapmak eylemi gerçekleştirilirken yüksek derecede ısı üretebilen bir alet kullanılır. Bu aletin adı kaynak makinesidir. Kaynak işi yapan insanlara kaynakçı denir. Kaynak işinin yapıldığı yere kaynakhane denir. Ağır sanayiden mahalle aralarındaki atölyelere kadar geniş bir iş alanına sahiptir. Türkiyede ihtiyaç duyulan meslek gruplarında biridir. Son dönemde meslek liselerinde ve meslek yüksek okullarında kaynakçılık bölümü açılmıştır.

Bir suyun çıktığı yer, pınar.

Gelir, kazanç

Araştırma ve incelemelerde yaralanılan belge, referans

Kaynakça; bibliyografya, belirli bir konu, yer, dönemle ilgili yayınları kapsayan veya en iyilerini seçen eser.

Kaynak olmak; bir sırada bekleyen insanların arasına usulsüzce giriş yapmaya çalışmak, bir duruma sonradan dahil olmak.

Kaynağa dayanmak; bir esasa veya desteğe dayandırmak. Örneğin; ‘bu eserin kaynağı toplumsal ilerlemeden alındı’

Faktoring Ne Demek? Faktoring Nedir?

Faktoring ne demek? Faktoring nedir?

İngilizce kökenli faktoring kelimesi Türkçede finanse etmek anlamına karşılık gelir. Finanse etmek; herhangi bir şey için maddi kaynak bulmak, maddi kaynak yaratmak anlamlarını taşır. Karşılamak, bedelini ödemek anlamlarında da kullanılır. Örneğin; iş yeri açacak bir kimse var. Bu kişinin iş yeri açmasını istiyorsunuz. Bunu yaptığında başarılı olabileceğini düşünüyorsunuz ancak bahsettiğimiz şahsın yeterli sermayesi yok. Birinin bu sermaye sorununu çözmesi finanse etmek söz kalıbıyla ifade edilir.

  • Faktoring bankacılık ve diğer iş alanlarında da çokça kullanılan bir kelimedir.

Bkz Ne Demek? Bkz Nedir?

Arapça kökenli bakmak kelimesinden türeyen bakınız kelimesinin kısaltması olan bkz terimi özellikle yazılı anlatımlarda örnek verilmeden önce yada kaynak gösterilmeden önce kullanılır. Bakmak fiili bakışı bir yöne çevirmek anlamına gelir. bkz kısaltması okuyucunun dikkatini çekmekten daha çok “bir bakın, bir göz atın” anlamında kullanılır.